Double-click to edit text

Partner Site

 

Onze tourtocht loopt door het prachtige Hageland, het Toscane van Vlaanderen. Het grootste deel van het parcours strekt zich uit over de deelgemeenten van Holsbeek. Pittige heuvels worden afgewisseld met idyllische landwegeltjes en avontuurlijke holle wegen, al dan niet geplaveid met Parijs-Roubaix-kasseien. Wij fietsen langs golvende akkers en weilanden en door heuvelachtige bossen. Andere delen van het parcours lopen door de zompige vallei van de 'Winge' en de Molenbeek die kronkelen tussen de populieren.

Er is voor elk wat wils. De 'die hards' worden verwend met onze 65-kilometertocht en krijgen 1100 hoogtemeters en vele andere moeilijkheden voorgeschoteld. Maar ook onze kleinsten komen aan bod: onze begeleide kindertocht van 10 kilometer zorgt elk jaar voor veel jolijt en voor een goede introductie voor de jonge mountainbikers. Gewone mensen zoals jij en ik komen natuurlijk ook aan bod: 45, 30 of 20 kilometer is hun keuze.

Na de tocht staat er een warme douche klaar en kan onze fiets worden afgespoten. Daarna is er uiteraard 'den après ' gelegenheid met het heerlijke streekbier 'NIVOO', een gratis pannenkoek en vele andere zaligheden.

Nog even jullie bijzondere aandacht voor de KIDS-tocht: Deze tocht wordt begeleid door ervaren mountainbikers. De kinderen starten samen om 10u15. Hun route kan worden gereden met een goede city bike. Na afloop krijgen alle deelnemers een medaille uitgereikt door de Sportdienst van Holsbeek

 

In maart kan het weer rare kuren hebben. In onze vorige 7 edities werden wij soms verwend door een heerlijke lentezon en dan weer geteisterd door sneeuw of regen. Het contrast tussen 2013 en 2012 kunnen jullie zien op bijgaande foto’s! Door het uitzonderlijke en onverwachte winterweer was het deelnemersaantal vorig jaar slechts een 300-tal, terwijl vorige edities meer dan 1000 deelnemers konden verwelkomen.

editie 2012

editie 2013